Tipus de Residència
A Andorra es pot optar per diferents tipus de residència depenent principalment de si es desenvoluparà activitat professional al Principat o no. Així, distingim en un primer moment entre RESIDÈNCIA ACTIVA, amb desenvolupament d’activitat professional, i residència no lucrativa, també coneguda tradicionalment com a RESIDÈNCIA PASSIVA.
De que tracten els 2 tipus de residencies?
1
Residència activa
Tota persona estrangera que treballi a Andorra ha de tramitar i obtenir un permís de treball. Una vegada contractada per una empresa nacional, aquesta tramitarà el permís de residència al Ministeri de l’Interior. Els permisos de residència i treball estan subjectes a quotes. La primera autorització és d’un any, renovable tres vegades per períodes de dos anys. (1 – 2 – 2 – 2 – 10). Transcorreguts set anys, les renovacions són per períodes de deu anys.
2
Residència passiva
Aquelles persones que vulguin residir al
Principat sense dret a exercir cap activitat professional ni laboral, haurà de fer una inversió
global en actius al Principat d’Andorra per un import global de 400.000 €, restant obligat a
mantenir-los i residir al Principat un mínim de 90 dies a l’any.
Residència sense activitat lucrativa.
El nou marc legal en matèria d’immigració ha evolucionat cap a una visió global del concepte
entès fins ara de RESIDÈNCIA SENSE ACTIVITAT LUCRATIVA. S’ha pretès crear noves tipologies d’autoritzacions d’immigració per completar el conjunt existent prèviament amb la finalitat de donar resposta a la necessitat palpable de determinats perfils de persones estrangeres.
Residència No Lucrativa
La nova legislació en matèria d’immigració desenvolupa dos nous conceptes per a la residència
no lucrativa: la residència no lucrativa destinada a professionals amb projecció internacional, així com les autoritzacions de residència per raons d’interès científic,
cultural i esportiu.